A munkaruhák fajtái

A munkaruhák fajtái

Jellemzők

A munkaruhának biztosítania kell a személy legmegfelelőbb munkáját a termelés különböző területein, a lehető leghatékonyabbnak kell lennie, és nem akadályozhatja a mozgást. Ha vannak káros tényezők a vállalkozásban, az ilyen ruházatnak meg kell akadályoznia a testre gyakorolt ​​hatásukat. A több fajtájú munkaruháknak hatékonyan védeniük kell a mechanikai sérülések, szikra, por, fémcseppek, chipek ellen. A kültéri hideg időben végzett munka során magas hőszigetelő képességgel kell rendelkezniük, meg kell akadályozniuk a nedvesség bejutását, és bizonyos körülmények között élénk színekkel és fényvisszaverő elemekkel kell rendelkezniük.

A különböző gyártók munkaruhája azonban egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Például a hegesztő, az őr vagy a kereskedő jelmezei a márkától függetlenül általában hasonlóak, és a tulajdonos szakma meghatározható a berendezések megjelenésével. Ugyanez vonatkozik a közúti munkás, építő, sofőr, villanyszerelő és más specialitások egyenruhájára.

Az ilyen típusú ruházatra vonatkozó főbb követelmények a következők:

 • védelem a termelési tényezők ellen;
 • minőségi gyártási anyagok;
 • nem korlátozott mozgások és gyakorlatiasság;
 • szabad vágás;
 • szabványos kialakítás, amely egy adott szakmára jellemző.

Hazánkban a munkaruhák szabványosítása történik. Az ilyen termékeket a GOST 27575-87 szerint kell gyártani. Előfordulhat, hogy az abszolút egységesítéstől való eltérés kismértékű, például a cég logójának alkalmazása.

faj

Érdemes figyelembe venni néhány, a gyártásban népszerű gyakorlati és minőségi márkát.

 • Mont Blanc vállalat specializálódott védő, orvosi, jelzőruházat gyártására a nyári és téli szezonban. A gyártó fő stratégiája a megbízható és kiváló minőségű munkaruházat kiadása speciális technológiákkal a GOST szabványoknak megfelelően. Téli felszerelés A széles burkolattal ellátott lakosztály és a belső szigetelés lehetővé teszi, hogy kültéri körülmények között dolgozzon, védve a széltől és a nedvességtől. A modell sötétkék, ezüst fényvisszaverő csíkokkal. Jelmezek A Hunter egy melegített változatot is képvisel, amely a mesterséges szőrme és álcázó színek kapucnivalja. A Mont Blanc fajtája ultra-szerű Lux, csak prémes kapucnival.
 • Munkaruha márka kedvenc A kiváló minőségű, pamutszövetből készült termékek nedvességálló polimerek, mesterséges szigetelés mellett különböznek. A Favorit Mega téli öltöny élénkvörös és kék színnel rendelkezik, holofiber szigeteléssel és félig puzzle-val. A téli időszakban végzett munka ugyanolyan kényelmes lesz. A rövidített kabátot és nadrágot tartalmazó modell zászlóshajója a vállalatok mérnöki és műszaki személyzete számára készült. Kényelmes cipzárral rendelkezik. Ez egy nyári, nem melegített változat, amely a helyiségek számára is alkalmas, védelmet nyújt mindenféle káros termelési tényező ellen. Világosszürke készlet Kedvenc lakosztály zakó és félig overall, minőségi Rodos-Tomboy anyagból készül. A kabát rejtett cipzárral van rögzítve. Ez egy nyári változat is.
 • "Sirius" cég az ipari munkák és az építőipar, a halászat, a vadászat és a turizmus, a megyei szolgáltatások különböző lehetőségeinek kibocsátásával foglalkozik. Ezek közül kiemelhetjük a téli kabátot és a Berkut félkatonát. Kék, fekete csíkokkal, vastag szigetelésű, vízálló anyagból készült.A készlet 4 ruhadarabot tartalmaz.
 • Nyári egyenruhák a nők számára Golden Eagle Hamupipőke világoskék színű. A kabát hosszúkás, gombokkal és oldalsó kapcsokkal ellátott nadrágokkal van ellátva.
 • Damaszkusz munkaruhák modellje Ez egy sor pamut nadrág és egy zöld kabát sárga tetején. Felszerelt mellkasi zseb, a térd és a könyök erősítése.
 • Jelmezes légió kényelmes opció télen szigetelt egyenruha. A hevederek vastag nadrágjaiból és egy kabátból áll, amely egy műbőr gallérral van ellátva. Sötét kék színű.
 • Viking munkaruházat modell kifejezetten vadászati, halászati ​​és turisztikai célokra, a Távol-Észak szigorú körülményeiben. Álcázó színek, állítható levehető motorháztető, szélálló öv, fokozott hővédelem teszi ezt a ruhát az agresszív környezetben elengedhetetlenebbé.

szövetek

A legtöbb munkaruházat gyártásához szabványos szövetkészletet használnak. A leggyakoribbak a következők:

 • Greta.
 • Sávoly.
 • Átlós.
 • Ruhával.

Ruhával poliészterből és pamutból készült. Megtartja a nedvességet is, ellenáll a mechanikai károsodásoknak, nem zsugorodik, amikor strick és megtartja színét. Ennek az anyagnak a különböző színei a nadrágok, dzsekik, félig overallok készítésére szolgálnak a nyári munkaruhákhoz és a helyszínen történő munkavégzéshez.

100% pamut Twill szövet nagyon kényelmes és környezetbarát. Tökéletesen védi a forgács vagy szikrák ellen, ezért alkalmas a hegesztők, forgókeretek és fémmunkások számára. Más iparágakban használják. A mosás után a gyapotnak köszönhetően egy kicsit leül, amit figyelembe kell venni a ruha méretének kiválasztásakor.

Anyag Diagonal továbbá további komponens nélküli pamutból áll. Az anyagot úgy hívják, mert átlós vágásokból áll, amelyek 45 fokos szöget zárnak be az élekhez képest. Használható olyan káros termelési tényezőkkel rendelkező vállalkozásoknál, ahol magas hőmérséklet, nyílt tűz, nedvesség, mechanikai töredékek vannak.

szövet gyapjú vagy gyapjú keverék. Ezt az anyagot savas védő tulajdonságokkal rendelkező ruhák varrására használják. A tűzálló réteggel kombinálva a szövetet fém- és vegyipari vállalatokban is használhatjuk, ahol magas hőmérséklet elleni védelemre van szükség.

Hogyan válasszuk ki

A munkaruházat a következő kritériumoktól függ:

 • emberi tevékenység;
 • szezon - tél vagy nyár;
 • külső munkakörülmények;

 • káros és veszélyes tényezők jelenléte a munkahelyen;
 • További követelmények: jelzőlámpák, zsebek, hő, nedvesség és elektromos szigetelés, védelem a vegyszerek ellen.
Vásárlás előtt meg kell próbálni egy öltönyt, és ellenőrizni kell, hogy kényelmes a testén, legyen szó akár szabad mozgásról, hajlításról, fordulásokról, kényelmes sétáról. Ne feledje, hogy a nyári egyenruhák sok változatának mosásakor hajlamos a zsugorodás, ezért ezeket a termékeket bizonyos árrésszel kell megvásárolni. A fel nem használt formában nem szabad 100% -ig ragadni a testet, hanem enyhén szabadok.

Különös figyelmet kell fordítani a varratok, rögzítők, ujjak, zsebek helyére. Az ízületeknél a ruhadarabokat jól kell összekötni, nem tartalmazhat szálakat, amelyek kilógnak. A munkaruhákat oly módon kell megvásárolni, hogy ne csak elegánsak legyenek, hanem egy adott munka kényelmét is biztosítsák a használat során.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok