Smink a "sütés" technikájában

Sütés smink

A megjelenés gondozása nem veszít jelentőséget minden korosztály és a társadalom szegmensei körében. Az egyik legsúlyosabb probléma a tökéletlen bőr. Ma igen sokféle eszköz és technika segít megoldani ezt a problémát. Ebben a cikkben a legjobb módszerről beszélünk, amely legalább ideiglenesen segít megoldani ezt a problémát - „sütés”.

Ismerje meg a funkciókat

A "Sütés" az arcot formázza, kiemeli vagy kiemeli a funkciókat, de nem használ villogó eszközöket. Még olyan hibákat is elrejt, mint a megnagyobbodott pórusok, gyulladt pattanások vagy hegek. A fő jellemző azonban abban rejlik, hogy a szemek alatt lévő finom bőrön zsákokat és sötét köröket lehet elfedni. Az ezzel a módszerrel alkalmazott smink gond nélkül, legalább 24 óráig tart. És az arca olyan unalmasnak tűnik, amennyire csak lehetséges. A módszer ellenjavallt - száraz bőrre vagy pattanásra nem használható.

Egy kis történelem

A „sütés” nem innováció, a sűrű elrejtési technika ismert volt az ókori Egyiptomban, ahol az uralkodók és az arisztokraták ezt a szemet alátámasztva, a közönség körében kiemelték, például a híres Kleopátra krokodil alom az arcfehérítéshez. Egy kicsit később az egyiptomi nők a társadalom magasabb rétegeitől kezdték el a bőrt porolni a tengeri gyöngyhéjakból, amelyek a legkisebb porba zúzott, reszelt krétával keverve.

Az Erzsébet-korszakban a technikát újjáéledték az első angol királynő, Elizabeth the First, aki szinte az arisztokrácia fő jelének nyilvánította a sápadt, sima hangját. Abban az időben a nők a fehérneműt, a talkumot és a nyers tojásfehérjét használták a smink megjavítására, ami természetesen nem biztonságos, és helyrehozhatatlan kárt okozott a nők egészségének. A viktoriánus korszakban a festészet már nem volt divatos, mert Victoria királynő a sminket a könnyű erényű nők előjogának nyilvánította.

A huszadik század elején a körökben a „sütés” népszerűségének másik erősödése volt - a professzionális sminkesek és a transzvesztiták használták a technikát. Ma már ezt a technikát széles körben elterjedt, elsősorban Kim Kardashiannak és stylistának, Mario Dedivanovichnek köszönhetően, akik még több mesterkurzust is tartottak a „sütés” technológiájáról.

Mi szükséges?

Először elő kell készítenie az összes olyan terméket, amelyet ehhez a smink technikahoz szüksége van. Továbbá, mielőtt közvetlenül az alkalmazáshoz lépne, meg kell tisztítania a bőrt és hidratálnia kell. Különös figyelmet fordítanak a szemhéjak finom bőrére. Az ilyen típusú sminkhez több alapvető kozmetikai termékre lesz szüksége: alap (alkalmas könnyű alapozó), rejtegető, száraz por, nedves szivacs és bolyhos széles kefe.

Ne feledje, hogy a „sütéshez” használt pornak csak morzsolódónak és áttetszőnek (transzculensnek) kell lennie, bár a „sütés” után a szokásos por is alkalmazható. Az alábbiakban egy példakénti sminktermékek költségvetési listája található, amelyeket „sütéshez” lehet használni.:

 • Egészséges keverék szérum gél alapítvány Bourjois által könnyű, áttetsző és természetes bevonatot biztosít, továbbá további nedvességet biztosít. Költség 450-500 rubelben.
 • Catrice rejtegető "Liquid Camouflage" - ideális esetben elrejti a szem alatti sötét köröket, valamint a bőrön lévő egyéb hibákat. Ár 280 rubel.
 • Coty Airspun "laza arcpor" - mintha kifejezetten a "sütéshez" lett volna kifejlesztve, kifejezetten erősítő hatása van. A 65 grammos edény 1000-1150 rubel ára.
 • Szivacs a Catrice töltsük fel a keverő szivacsot. Az ár kb. 300 rubel.
 • Bourjois Paris széles és bolyhos kefe. Az ár kb. 280 rubel.

A "sütés" titka

A „sütés” az angolból pontosan „pörkölés” -ként fordul le, azaz sminket alkalmaz, majd transzcentáns (áttetsző) por segítségével rögzítse (sütjük).

A tökéletes eredmény eléréséhez a szakértők azt tanácsolják, hogy használjon rejtegetőt és porot néhány természetes tónusnál világosabb színt, és alkalmazza a port, anélkül, hogy várná a rejtegetőt és a folyékony bázist - a pornak a többi sminkével „párosulnia kell”.

Ez a fajta smink az arc teljesen sűrű burkolatát jelenti, ami megakadályozza a bőr légzését, ezért a technika gyakori használata ellenjavallt. Csak különösen fontos eseményekre, vagyis hosszú fotózásra használható, de semmiképpen sem a napi „irodai” sminkre.

Szakemberek tanulságai

A technológia használata otthon nem nagyon könnyű, bár bizonyos gyakorlatokkal és készségekkel bárki meg tudja birkózni. Ezen túlmenően alkalmazásának időbe telik, így körülbelül 30 percet kell igénybe venni, hogy nagyszerű sminket készítsen sietve. A különböző sminkmesterek különböző módszereket használnak a sütéshez. Az alábbiakban a két legnépszerűbb fajra nézünk.

Tehát az első módszer:

 1. Tisztítsa meg és hidratálja arcát.
 2. Alkalmazzon rejtegetőt az alsó szemhéjak vastag rétegében., valamint az arc legbonyolultabb vagy sötétebb területeit, és nedves szivaccsal dörzsölje. Hagyja megszáradni (kb. 5-7 perc).
 3. Vigyen fel folyékony rejteget egy második réteggel az egész arcra. és újra nedves szivaccsal keverjük össze.
 4. Szárítás nélkül várakozás nélkül nyújtsa be arcát morzsó porral.
 5. Jelölje ki az arccsontjait és a whiskyjét a bronzerrel, és porozza újra arcát..
 6. 5 perc elteltével távolítsa el a felesleges port egy nagy és széles kefével..

2. módszer:

 1. Az első változathoz hasonlóan, tisztítsa meg és hidratálja a bőrt, különös tekintettel az alsó szemhéjakra..
 2. Fedjük le a problémás területeket egy vastag rejtegetővel és szivaccsal szivacsozzuk le.fixáló sminkfolyadékba mártva.
 3. Vigyen fel egy könnyű alapot az arcra, ahol nem alkalmazta a rejtegetőt..
 4. A homlok közepén, az orr és az álla hátoldalán jelölje ki a kiemelőt.
 5. Az arccsontokon és a hajszálon is sötét színű port használjon.
 6. A nedves szivacsot áttetsző porba merítse, majd nyomja meg a sütni kívánt zónákat., fordítson különös figyelmet a rejtegető által lefedett zónákra.
 7. 10 perc elteltével rázza le a felesleges port egy puha ecsettel..

tippek

Jobb nedvesíteni a szivacsot egy speciális rögzítő spray-vel, pl. Superstay 24, Maybelline New YorkEz további sminkellenállást biztosít. Jobb választani egy alapítványt (alapítványt), rejtegetőt és port legalább egy tónust, amely világosabb, mint a bőr természetes árnyéka - ez további frissességet és ragyogást ad az arcnak.

A sikeres „sütés” elengedhetetlen feltétele, hogy a port azonnal az alapítványra és a rejtegetőre vigyük be, elkerülve a bőrön való száradást (a por száraz részecskéinek időnek kell lenniük ahhoz, hogy „párosodjanak” a nedves alapon ahhoz, hogy valójában a „sütés” hatását, azaz a smink rögzítését érjék el. A már kialakuló ráncokkal rendelkező bőr esetében különálló technológia alkalmazható a "sütés" alkalmazására.:

 • A bőrt meg kell tisztítani és intenzíven hidratálni kell..
 • A rejtegető és a tonális alapozás alkalmazása előtt enyhén törölje le a folyékony alapozót ráncokban.
 • Alkalmazza rejtegetőt a szem alatti bőrre..
 • Fedjük le az arcot egy könnyű bázissal és rajta, tedd vissza a rejtegetőt minden problémás területre.és szintén kiemelőként.
 • Vigye fel a transzculens (áttetsző) port nedves szivaccsal.felülről lefelé haladva.
 • Az 5-7 perc lejárta után a felső részről mozogva rázza le a felesleges port az arcról.

Mindenesetre, ha időről időre ezt a make-up technológiát kell igénybe vennie, ne felejtse el rendszeresen gondoskodni a bőr további táplálásáról és hidratálásáról - kényeztesse azt arcmaszkokkal és használjon termálvízpermeteket,amely megakadályozza a bőr idő előtti száradását és hámlását.

A következő videó - egy lecke a sütésről és az arc kontúrozásáról.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok