Smink a tinédzserek számára

Smink a tinédzserek számára

Szépen nézve minden lány álma. A serdülőkor óta egy egész kozmetikai arzenál. Gyakran előfordul, hogy a fiatal természetű smink típusai visszataszítónak tűnnek. A smink alkalmazása során érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a tizenévesek sminkje külön téma, amely külön figyelmet érdemel.

Jellemzők

Nincs semmi rossz, ha felnőtt akar lenni. A minőségi smink azonban nemcsak az arcvonások hangsúlyozását jelenti: fontos, hogy elrejtse a hibákat.

Tini smink nem lehet fényes és ragyogó: ma minden lány tudja, hogy csúnya és nevetséges. A kozmetikumok alkalmazásához szükséges készségek és szabályok nélkül azonban az eredmény egyszerűen nem lehet tökéletes.

Fontos megérteni, hogy a kozmetikumok életkor alapján kerülnek kiválasztásra. Ha az anyám kozmetikájának arzenálját használja, károsíthatja a bőr egészségét, allergiát, az ederma irritációját vagy a bőr viszketését okozhatja.

Az első kozmetikai szabály - a természetesség. A sminknek láthatatlannak és könnyűnek kell lennie. Ez egy aranyos, természetes megjelenés, ami jobb benyomást kelt.

A smink második szabálya - arcbőrápolás. A hormonszintek változása miatt (a test érésének hátterében) ebben az időszakban a bőrt gyakran állapotuk romlásával szembesülnek. Ha egy lány felnőttnek tartja magát, alapos bőrápolással kell kezdenie. Ellenkező esetben elveszítheti a dermis szépségét és egészségét, valamint a saját komplexei túszává válhat.

Ha figyelmen kívül hagyja a bőr állapotát és kozmetikákat alkalmaz a kezeletlen és beteg bőrre, nemcsak az egészség, hanem a megjelenés is szenved.

A serdülőkorban a bőr különösen sérülékeny. Az első kozmetikumok kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a kiváló minőségű ásványi termékeket. Kívánatos, hogy a gyógyszerek hipoallergének és nagyon érzékeny, finom bőrre alkalmasak. A harmadik számú szabály - a kiváló minőségű kozmetikumok kiválasztása nyugtató és gyógyító hatással.

A negyedik szabály az életkor. A professzionális stylistok hangsúlyozzák, hogy a tizenévesek smink célja, hogy hangsúlyozzák a fiatalok varázsát. Semmiképpen nem szabad az arcvonásokat durvasztani minden rendelkezésre álló szépség tüzérséggel.

Első kozmetikai táska: kiegészítők és kozmetikumok

A kiváló minőségű smink speciális eszközöket tartalmaz. Nem kell sokat lennie: a lényeg az, hogy helyesen alkalmazzák őket:

 • nagy kerek kefe - porhoz;
 • kicsi kefe - elpirul;
 • két kicsi (lapos és térfogatú) - toll árnyékokra;
 • szempilla hajcsavaró;
 • kis kefe - a rúzs nyújtásához.

A tinédzser szükséges sminkje:

 • baktericid rejtegető;
 • laza por;
 • alapszín az árnyékban;
 • az árnyékok;
 • szempillaspirál sötét szürke vagy barna;
 • rúzs;
 • átlátszó ajakfény.

A fiatal természet nem ajánlott ceruzával vagy szemceruza használatával: ez megváltoztathatja az arckifejezéseket a rosszabbra, növelheti az életkorot. Ha nem akarja lemondani a ceruzáról, meg kell vásárolnia egy szerszámot, amely megfelel a hajszínnek. És a feladat az lesz, hogy biztosítsuk, hogy az arcán lévő ceruzát nem lehessen látni: óvatosan árnyékoltnak kell lennie a természetesség hatásának megteremtéséhez.

Fontos megérteni, hogy minden releváns smink nem ok arra, hogy bemutassa a kozmetikumok teljes létező arzenálját. Ne legyen egyenlő a felnőtt nőkkel, sminkekkel, amelyek minden savfestékkel sikolnak.

Bármi legyen is az oka a sminknek (nap, este, mindennapi, nyári, iskolai), a stylist igazi művészete a smink alkalmazása, mintha nem az arcán lenne.Szükséges a tökéletes bőr kiemelése és a szem szépsége.

Színes megoldások

A por árnyalatának kiválasztása, a pislogás a természetes színek irányába kell törekednie, a lehető legközelebb a természetes bőrszínhez. Megengedett árnyalatok őszibarack és rózsaszínű részek hozzáadásával (a bőr típusától függően). A rejtegetőnek féltónusúnak kell lennie, mint a természetes arcszín.

Az árnyékok két vagy négy árnyalatúak lehetnek. Ez természetes árnyalást eredményez az árnyékolás során. Ne vásároljon savas, rózsaszín vagy kék árnyalatokat: a hideg színek csúnyának tűnnek, a rózsaszín és a vöröses a szemed betegnek és duzzadtnak tűnik. Az agresszív hangokkal végzett kísérletek elfogadhatatlanok: a természeti szépséget nem lehet elpusztítani.

A rúzs színe ideálisan átlátszó. A serdülőkorban a lány ajkait természetes fényerő jellemzi. Vásárolhat egy átlátszó fényt. És ha egy kis akcentust akarsz, akkor a korallot, a kávét, a meztelen és világos terrakotta árnyalatokat nézd meg. Jobb, ha tartózkodik a nacre-tól: ez a hatás tiszta bőrt és fogak fehérségét igényli.

A nagy fényesség nemkívánatos hatása: ez a fajta rúzs nem felel meg a tinédzsereknek.

Szemhéjfesték és szemöldök ceruza - külön téma. Tinédzserek számára úgy tűnik, hogy a túl világos és széles szemöldök szépségszabvány. Valójában nem szabad kitűnniük, íztelenek és durvaak.

Nem engedhetjük meg, hogy az arcon ékezetes tengerek legyenek: ebben az esetben megszűnnek ékezetek, a lányból pedig egy cigány képét alkotják. Minden korban fontos kiemelni a bőr egészségét és a megjelenés kifejeződését. Meg kell mutatnunk a természetes szépségüket.

Ezért a szemöldök tökéletes színének világosabbnak kell lennie, mint a hajszín.

A szakemberek ajánlása

A divat szférában dolgozó stilisták azt javasolják, hogy a serdülők a kozmetikumok használatát egyidejűleg a bőrük gondoskodó sorozatával kezdjék. Ne használjon sminket kezeletlen bőrre. Ezen túlmenően esténként el kell távolítania a sminket: elfogadhatatlan, hogy sminkkel aludjon az arcán.

A tippek között vannak vitathatatlan szabályok:

 • fájdalmas és sérült bőrrel, a smink sajnálatosnak tűnik;
 • a kozmetikumok alkalmazása előtt fontos a dermis hidratálása és előkészítése;
 • a kozmetikai termékek színárnyalatának összhangban kell lennie a szem, a bőr és a haj színével, és figyelembe kell vennie a konkrét esetet (leckék, születésnap, diszkó);
 • nem használhat sűrű maszkolószert: maszkhatást hoz létre, és hangsúlyozza a kiütés sérüléseit;
 • a smink drámai hangját minimalizálni kell (kevésbé sötét színek, amelyek negatív hatást fejtenek ki);
 • Soha ne másoljon valakit, aki egy adott személyt imitál: fontos, hogy önmagad maradjon, ez lehetővé teszi, hogy egyéni legyen;
 • nincs szükség a szempillaspirál használatára minden nap: ez a szempillák számának csökkenését okozhatja.

Az iskoláslányok körében elterjedt szörnyű trendek a „kacsa ajkak” hatása. Egy dolgot meg kell érteni: szép, hogy természetes legyen. Még az ajkakra helyezve, nem szükséges kozmetikumok és egyforma megjelenítés.

A szép tini smink az önkifejezés, a látszólagos egyszerűség, de a bonyolult kép.

Mi és mikor helyénvaló?

Minden kornak korlátai vannak. Ami jó a 16 és 17 éves korban, a 12. \ T Annak érdekében, hogy a kozmetikumok feleslegessé tegye az arcot, figyeljen a lány korára:

 • 12 éves - Hangsúly a bőr egészségére, finom árnyékokra és átlátszó fényre a rúzs helyett. Egy alternatív változat alkalmas szempilla szempillaspirálként (átlátszó szempillaspirál-gél A, E vitaminokkal).
 • 13 éves - bőrtisztító komponensek, a rejtegetőt a bőr tökéletlenségeinek, a gyógyító szempillaspirál és az őszibarack színű áttetsző rúzs elrejtéséhez csatlakoztatva.
 • 14 éves - a rejtegetőbe könnyű ásványi port adnak hozzá (a dermis tökéletlenségének kijavításához). A make-up lehetővé teszi az árnyékok árnyalatainak fényviszonyait, a fényes textúrájú rózsaszínes rúzsot és a szempillák megjelenését (1 réteg).
 • 15 év - egy könnyű alap, szemceruza és szemöldök megjelenésének ideje. A szempillaspirál még mindig minimális mennyiségben kerül felhasználásra, óvatosan fésülve a szempillákat, és megakadályozza, hogy azok ragadjanak. A rúzs egy kicsit gazdagabbá válik.
 • 16 éves - Hone munka szemceruza és szemöldök, a természetes színe az árnyékok sima átmenet a színek, a minimális rúzs. Make-up 16 éves lány lehetővé teszi, hogy hangsúlyozzák a kifejezést a megjelenés.
 • 17 éves - a smink árnyalatok kiválasztása egy adott stílushoz. Idővel kapcsolatos kísérletek. Megengedett a rejtegető, a por, a rejtegető, a barna ceruza vagy a szemöldök gél, a rúzs könnyű szerkezete.

Az iskolába

A legtöbb esetben a mindennapi smink célja az iskolához kapcsolódik:

 • mindennapi. A lányok iskolai felépítése szigorú öltözködési feltételeknek van kitéve, mint például az irodában dolgozó felnőtt nők. Az élénk színek nem megengedettek - nem megfelelő. Nem lehet lövők és súlyok: ez a nappali smink, ami könnyű és hangsúlyozza az arc frissességét. A fő hangsúly a bőr egészsége.
 • Szeptember 1-jén. Egy különleges nap némi ünnepélyt biztosít. Győződjön meg róla, hogy kiemeli a pirulát, friss, nyugodt arcszínt mutat. Meg kell erősíteni a jó benyomást jobb hajjal.
 • Az utolsó harang. 9. és 11. osztály - átmeneti idő. Az iskolába búcsúzás napjai egy kicsit szomorúak, de különösen ünnepélyesek. Ezekben az esetekben a smink bizonyos szabadsága megengedett. Fokozhatja a szem fókuszát, választhatja az árnyékok telítettebb színét.

Emellett más esetekben a serdülőkori kozmetikumok is használhatók:

 • Kör, tanórán kívüli esemény. Hagyományos szerénység, minimális ragyogás és árnyékok mérséklése. Ha lehetséges, ceruza nélkül. Ez a helyzet, amikor az osztály nem fontos (6, 7, 9 stb.): Fontos, hogy jó benyomást tegyünk másokra.
 • Születésnap. A stílus diverzifikálásának oka, hangsúlyozva az ízérzetet. Hozzáadhat egy rózsaszín rúzs-tónust, az árnyékok sötétebb barna árnyalatát, és egy kis csillogást a szem számára.
 • A diszkóhoz. Élénk kísérletek az okból. A matt rúzs-meztelen tónusok, a fekete szempillaspirál és a szemöldök csekély választéka megengedett. 16-17 éves korban a szemet egy vékony szemceruza csíkkal lehet kiemelni, anélkül, hogy „macska szemei” lennének.
 • Színpad smink. Az intenzitás az adott karaktertől függ. Bizonyos esetekben a make-up tömör sminket igényel tónusú eszközökkel, rejtegetővel, szemceruza és több réteg szempillaspirálral (a nagy szem hatására).

Hogyan kell csinálni?

A smink szépen önmagában nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Az utasítás minden lépésének lépésről lépésre történő végrehajtásával könnyedén elsajátíthatja a tini smink egyszerű trükkjeit.

Az alap standard módszer. Ha ez nem jelenti a tónusos eszközök használatát (a bőr tiszta és nem szükséges), ez a lépés kihagyásra kerül.

 • A bőr tisztasága. A kozmetikumok alkalmazása előtt fontos, hogy mossa le a bőrt és öblítse le hideg vízzel: ez szűkíti a pórusokat.
 • A szárított bőrre szárított héjú méretű alapítványt alkalmazunk, amely a T-alakú területre, az orrra, a homlokra, az állra és az arcra terjed.
 • Tömörítéshez használjon nagy kefét. A rétegnek vékonynak, észrevehetetlennek kell lennie.
 • A bőr hibáinak elrejtése, rejtegető használatával megszabaduljon a sötét köröktől a szem körül, látható akne vagy gyulladás.
 • A hibátlan bőr utolsó érintése az ásványi por könnyű rétege, amelyet por puffal töltenek.
 • Egy barna ceruza szemöldök segítségével egy kicsit fényesebbé válik, felvázolja az alakot és árnyékolja azt. Nincsenek látható kontúrvonalak: minden olyan természetes, amennyire csak lehetséges.
 • Mozgó szemhéjban világos árnyalatú árnyalatú. Egy sötét tónus árnyékai segítségével külsõ sarkot bocsátanak ki. A fénytónus áthalad az alsó szemhéjban (alig észrevehető).
 • A szemek méretének vizuális növelése érdekében egy vékony, szinte láthatatlan, fehér árnyalattal ellátott sávot hajtanak végre a szempillaspirál mentén.Ugyanezt lehet tenni az alsó szélén is.
 • Ha ceruzával semmilyen módon nem, akkor egy szempillantás mentén egy puha, homályos vonalat rajzol.
 • A szempillaspirál használatával a felső szempillákat egy rétegbe kell festeni. Az alsó nem érintkezhet, de ha igazán akarod, akkor alig tudod kiegyenesíteni tintával. Fontos, hogy a szempillák természetesek legyenek, így a szempillaspirál alkalmazása után fésülni kell.
 • A rúzs az ajkakon van kiválasztva. Ebben a korban nem lehet ceruzavonás. Elég, ha egy kis pigmentet helyezünk az ajkak közepére, és egy ecsettel, hogy a rúzsot a határokig nyújtsa. Ahhoz, hogy az ajkai szárazak legyenek, átlátható fényességgel lehet menni. Azonban a többletet papírszalvétával kell nedvesíteni.

A tizenéves smink rendszeres gondoskodást nem csak a bőrért, hanem a kiegészítőkért is. A keféket csecsemő szappannal kell mosni, mindig tisztanak kell lenniük, hogy ne okozzanak akne vagy gyulladást.

A tini sminkről további információt az alábbi videóban talál.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok