Egyiptomi smink

Egyiptomi smink

Az ókori Egyiptom a modern smink szülőhelye. Ebben az állapotban megjelent az első szemhéjfesték, rúzs és tonális eszköz. Emellett az egyiptomi nők használták a modern körömlakk prototípusát. Még mindig nagyon szép nőknek tartják őket.

Az egyiptomi smink több ezer évvel ezelőtt létezett, és ma már nem kevésbé népszerű.

Jelenlegi idő

Ha Kleopátra, agyag, réz-oxid és hamu idején dekoratív kozmetikumokként különböző nem biztonságos pigmentált vegyületeket alkalmaztak, akkor az egyiptomi smink létrehozásához szükséges minőségi kozmetikumok jönnek az első helyre.

Ennek megteremtéséhez modern dekorációs termékekkel kell rendelkeznie: alapítvány, fekete szemceruza és szempillaspirál, vörös rúzs.

Hozzon létre egy hangot

A tökéletesen egyenletes bőrtónus minden smink alapja, beleértve a Kleopátra-stílusú sminket is. Az ókori egyiptomi nőknek sötét bőrük, bronzbarna és ovális arcformája volt, ezért ezt az egyiptomi smink standardjának kell tekinteni. Szükséges egy enyhén barnító hatású alapítvány kiválasztása, vagy egy bronzer használata. Az utóbbit a nyakra, a dekoltázsra, a vállra, a karokra és a lábakra lehet alkalmazni a kép elkészítéséhez.

Ha Ön a természetből egy ovális arcú tulajdonos, akkor nem kell azt még módosítania. Négyzet alakú, sötét sötét rejtegetőt használjon, és vizuálisan tegye hosszabbá az arcát: vázolja fel az arccsontokat sötét árnyalattal, világosítsa meg az alsó rész többi részét egy kiemelővel.

Érdemes megjegyezni, hogy az egyiptomi nők kifejezetten magas arccsontokkal rendelkeztek, ezért érdemes kiemelni ezt a területet sötét korrekciós eszközök segítségével.

Válassza ki a szemet

Az egyiptomi sminkben a hangsúly a szemen van - a női lélek tükrében. A kontrasztok és a pigmentált kompozíciók - fekete szempillaspirál és szemceruza (ceruza), a árnyalatok gazdag árnyalatai, a szem természetes árnyalatának megfelelően választott titokzatos, mély és lenyűgöző megjelenés. Csábító "macska" vágás létrehozásához számos ajánlást kell figyelembe vennie:

 • A mobil szemhéjfesték előzetes alkalmazása. Barna szeműek alkalmasak arany és lila árnyalatokra, zöld szemekre, rózsaszín vagy okker árnyalatokra, kékre - fekete vagy sötétkékre, szürkere - barnare, zöldre.
 • Az árnyalatokat kombinálhatja és 2-3 megfelelő és kiegészítő színt használhat.
 • Osztja el az árnyékokat: a mobil szemhéjban - egy gazdag árnyalat, amely a szemöldökhöz közelebb kerül a ködbe. Az egyiptomi sminkben az árnyékokat szinte a szemöldökre alkalmazzák - úgy, hogy zökkenőmentes átmenetet biztosítsanak a gazdag és világos színek között.
 • Most két sort kell költenie a felső és alsó szemhéjak szempillák növekedésére (a szem alakjának hangsúlyozására). Ezt ceruzával lehet elvégezni, könnyen felhordható és később árnyékolható, és a végeredmény béléssel rögzíthető.
 • Az alsó és a felső szemhéjak vonalait egy nyílhoz csatlakoztathatja, amely felfelé irányul, vagy hagyja a „szabad” helyet, és töltse fel fehér ceruzával.
 • Ismét kövesse a szemet egy vastag vonallal, szemceruza vagy ceruzával, ami a természetes bemetszés határain túlmutat;
 • Vastagan festjük meg a szempilláit fekete szénszemcseivel. Minél vastagabb és hosszabb a szempillák, annál jobb.
 • Különös figyelmet kell fordítani a felső szempillákra, széles nyílt és bolyhosnak kell lenniük. Elég alsó ahhoz, hogy egy rétegben festjen.

Szemek - a Kleopátra képének fő eleme. Fontos kiemelni a természetes metszésüket, gazdag fekete színnel és szemceruzával, amely mind az alsó, mind a felső szemhéjakat érint.Kísérletezz a nyilak hosszával és a vonalak szélességével, ne félj, hogy fényes legyen. Minél fényesebbek a szemek, annál reálisabb lesz a kép. A végső soroknak világosnak és stabilnak kell lenniük.

A sminknek szépnek kell lennie, és nincsenek hibái. A létrehozásához válasszon a kiváló minőségű kozmetikumok (és különösen a szempillaspirál, a szemceruza), amelyek semmilyen lehetőséggel nem zúzódnak le.

Szemöldök létrehozása

A szem smink megalkotása után a szemöldök tervezése. Ez a sorrend nem túl ismerős, de lehetővé teszi, hogy harmonikus sminket készítsen, és ne tegye túlzásba a kozmetikával az arc felső részén. Az ókori Egyiptom asszony szemöldökét szigorúan elhatárolták, szélesek, átlós és kanyar. Szükséges a legtermészetesebb szemöldök létrehozása, melynek színe megfelel a hajszínnek.

A szőrszálakat alulról és felfelé kell felhívni, megismételve a természetes képet. Minél vékonyabb a ceruza, annál világosabbak lesznek az élek.

Jegyezze fel az eredményt, hogy segítsen a szemöldök szempillaspirálnak, ez vizuálisan tágasabbá teszi őket.

Utolsó lépés - ajkak

A Nefertiti stílusú ajkak szinte meztelenek, természetes ragyogással. Javasoljuk, hogy az 1–2 tónusú rúzs árnyalatát sötétebben válasszuk ki, mint a természetes bőr árnyalata, és ugyanakkor nem számít, hogy a szín inkább barna vagy rózsaszín.

Az egyiptomi smink fényereje és szigorúan világos vonalai különböznek, különösen a szemöldökben és a szemben. Az igazi egyiptomi nőknek sötét bőrük, buja, kontúros szemöldöke és zöld szemei ​​voltak, de az ősi civilizáció minden képviselője nem büszkélkedhetett ilyen megjelenéssel. A szépség hangsúlyozása érdekében a nők a szemhéjak, a szempillák és az ajkak színes pigmentjeit használták. Napjainkban minden nő lépésről lépésre tehet egyiptomi sminket, kiválasztva a dekoratív kozmetikumok megfelelő árnyalatait, és egyéni képet rajzol az arcára.

A fő szabály - ne félj a fényes és világos vonalaktól, amelyek a szemet ábrázolják, és a "macska szem" hatását hozzák létre.

Jellemzők

 • Az egyiptomi sminkben a felső szemhéj vázlata egy félkör alakú, míg az alsó egyenes alakú.
 • Nem számít, hogy a szemhéj két sora metszik egymást. A szem szemrevételezéséhez használja a „párhuzamos löket” technikát: ne lépjen át a köztük lévő vonalakon, hanem továbbra is vezesse őket a templom területére. Ha a szem nagyméretű, nyugodtan csatlakoztassa a szemceruza vonalakat egymáshoz, és vigye magával a lehető legnagyobb mértékben.
 • Az egyiptomi smink egyik jellemzője a hosszúkás szemöldök, amely párhuzamosan a szemceruza vonalán húzódik.
 • Az ajkak lehetnek vörösek vagy akár barna pigmentek is.
 • Az egyiptomi smink is változhat - például a klasszikus Kleopátra-képen vörös, arany és fekete árnyalatok voltak érvényesek. Nefertiti királynő további pigmenteket készített - mint a kék és kék árnyalatok a szemen.
 • Szükséges kizárni a halvány bőrt. Egyiptomi smink különösen jól néz ki a cserzett hölgyeknél.
 • A Bronzer-t az egész arcra kell alkalmazni az ilyen típusú sminkben.
 • Ami a nyilakat, a szemceruza vonalakat, nem egyszerű egyenes vonalakat kísérelhet meg és rajzolhat, hanem kis mintákat hozhat létre. Például néhány további sort jeleníthet meg a nyílból.

Az egyiptomi sminkről további információt az alábbi videóban talál.

Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok