Minden a sminkről

Minden a sminkről

Semmi sem díszíti a nőt, mint egy megfelelően kiválasztott, szakmailag alkalmazott és megfelelő sminket. Nemcsak elrejtheti a ráncokat, hanem elpirulhat az arcán, de az arcot elismerés nélkül is megváltoztathatja. Annak érdekében, hogy mindig tökéletes legyen, mindent tudnia kell a sminkről és még többről.

Mi az?

A legtöbb szakértő a smink definícióját adja meg: ez az arc jellemzőinek jobb megváltoztatása a dekoratív kozmetikumok helyesen kiválasztott színei és árnyalatai miatt.

Itt meg kell jegyezni, csak a smink fókuszát. Fontos meghatározni, hogy miért kell ezt a kozmetikai elemet alkalmazni. A sminknek meg kell változtatnia a megjelenést. És természetesen fontos a kiválasztott színek helyessége. A smink csak akkor csodálja, ha az elme alkalmazza, hogy javítsa a megjelenést, és ne mutassa ki a hiányosságait.

történet

A smink, mint nem furcsa, létezik egy primitív társadalomban. És kizárólag férfiaknak használták. Világos színeket alkalmaztak a törzsi vezetők arcára. És ma néhány afrikai törzsben meg tudod felelni egy ilyen hagyománynak.

Az ókori Egyiptomban ismerős kozmetikumok jelentek meg a nők számára. Az egyiptomiak először megjelentek a sminkkultúrában. Az idő felépítése szinte olyan volt, mint egy modern: szeme vastag volt a szénnel, a zöld rézzel borított szemhéjak, az ajkak és az arca vörös agyagporral borított, az arc és a váll fehér ólomporral borított. És még a tükrök is voltak abban az időben!

Egyébként Cleopatra állította össze az első kozmetikai receptek gyűjteményét, ahol leírta az akkori kozmetikumok létrehozásának valamennyi folyamatát és alkalmazását. Kiderült, hogy az első szépség blogger az ókori Egyiptom királynője.

A középkorban a kozmetikumok az ördög szolgálatának megnyilvánulásának tekinthetők, így a nők még attól is féltek, hogy valamit az arcukra helyeznek. Olaszországban azonban kozmetikumok és parfümök álltak elő.

XVI. Lajos korszakában divatos lett egy hatalmas porréteget alkalmazni az arcra. Mind a férfiak, mind a nők ezt tették. Divatos volt elkülöníteni a hajókat, így az akkori művész-alkotóművészek az arcra festett vénákat festettek a mészkő réteg fölött. Nyilvánvaló, hogy Rouge-nak tilos volt abban az időben használni. Divatos volt a fekete szövetek viselése is, mindegyiknek megvan a maga jelentése, például az ajkak fölötti repülés a koponyát jelentette.

Csak a XIX. Század közepén jelentek meg a vállalatok, amelyek kozmetikai és illatosított termékeket termeltek. Emerged science - kozmetológia. Fokozatosan a dekorációs eszközök nemcsak az arcon díszítették, hanem az is érdekeltek.

A mozi megjelenésével megváltozott a nők véleménye a sminkről. Ebben az időszakban népszerűvé váltak a hosszú szempillák, a sötét szemhéjak és a skarlátos ajkak. Mindenki szerette a nők érzékiségét és nőiességét. A benchmarkot Marilyn Monroe stílusában lányoknak tekintették.

A 60-as évek végén, ellenkezőleg, a nők megszűntek a szájuk színének megvilágításával, sűrűen festett szemek alakultak ki. A sminkművészek fekete árnyékokat és hamis szempillákat adtak hozzá a szokásos szempillaspirálhoz. Még az arc fehér bőrére is festettek. Ilyen például a Twiggy modell.

A 70-es években a nők természetes megjelenésbe léptek - végül is, a hippi kultúra jött létre. De ez a korszak nem tartott sokáig, és már a 80-as években a nők élénken festett rózsaszín ajkakkal és sárga árnyékokkal jártak.

Jellemzők és előnyök

Az első benyomást egy nő megjelenése hozza létre, bármit mondanak a lélekről és az emberiségről.A helyesen alkalmazott smink nem csak a külső hibákat tudja eltávolítani, hanem az érdemeket is kiemelni, de teljesen megváltoztatja.

A szakemberek különbséget tesznek a dekoratív és az orvosi kozmetikumok között, de mindez egy cselekvési folyamat - a smink létrehozása. Ezért nem hiszem, hogy a napkrém alkalmazása nem smink. Ez a smink, és tudást és készségeket is igényel.

A make-up technikája szerint a make-up egyszerű és összetett. A bonyolult helyesbítések korrigálják a bőr tökéletlenségeit, például felhívja az arccsontokat. Az egyszerűség hangsúlyozza az egyéniséget és a tökéletes arc-jellemzők kifejezőbbé teszik.

Leggyakrabban a nők egyszerű sminket helyeznek el, és nem tudják, hogy a komplex. De ahhoz, hogy tökéletes arcot teremtsen, először meg kell tanulnod, nehézkesnek, majd egyszerű sminkelünk a képességeidet.

A smink típusai

A klasszikus make-up, este, üzlet, esküvő, nappali, romantikus, alkalmi, színpadi, állandó, emelő smink és mások különböznek egymástól.

este

Az esti smink sajátossága, hogy a smink legkülönlegesebb kifejezője. Ebben a változatban helyénvaló a szemet és az ajkakat színnel kiemelni. Tökéletes esti sminket kell alkalmazni az arcszobrozás után. Ezt egy sötét alapozás vagy a szobrászathoz szükséges eszközök segítségével végezzük.

Ilyen make-up-ban célszerű lenne széles, fekete nyilakat helyezni a szemekre, vastagabbá tenni a szempillákat, sőt akár fölfelé is ragaszkodni. A szemekre összpontosíthat sötét árnyékok, például lila árnyalat. Az ajkak általában fényes rúzssal vannak festve, mielőtt egy ceruzát alkalmaznának az ajkak kontúrjára. Jobb, ha ezt a sminket speciális szerszámmal rögzítjük, hogy a lehető leghosszabb ideig tarthasson.

Ezt a sminket szakembernek kell elvégeznie, különben a rosszul alkalmazott kozmetikumok elronthatják a nyaralást. A sminkes gyorsan és hatékonyan készít egy szép sminket, amely a lehető leghosszabb ideig tart.

üzleti

Az üzleti smink fekete szemű nyilakból áll, és az ajkakon vörös rúzs. Nem számít, hogy milyen furcsa lehet, az üzleti smink minimális erőfeszítéssel a legnagyobb figyelmet fordítja magára. Ez nem jelenti azt, hogy a háborús festékre kell jönnie, mindennek mérsékelten kell lennie.

Ahhoz, hogy létrehozzuk a tökéletes bőrszínt, amit kiváló minőségű alapozó és por segítségével lehet létrehozni. Ezután alkalmazzunk tiszta nyilakat a szemen, alkalmazzuk a szempillákat fekete szempillaspirálra, vigyázzunk az arcára. Vigyen fel egy ceruzát az ajkak kontúrja mentén, árnyékolja a kontúrot. Vigyen fel piros rúzsot a tetejére, porolja fel az első réteget, majd töltse fel az ajkakat a második réteggel.

esküvő

A make-up művészeknek külön esküvői smink tanfolyamok vannak, mert saját árnyalatai vannak, amelyeket a lehető legrészletesebben kell tanulmányozni. Annak érdekében, hogy a menyasszony ne legyen nevetséges, és az esküvői smink nem rontotta meg a nyaralást, jobb, ha szakemberhez fordul.

A menyasszonynak a lehető legtermészetesebbnek és szelídebbnek kell lennie, mert fehér ruhával kombinálva a fényes smink vulgáris lesz. Neki, meg kell vásárolni egy speciális smink esküvői smink, ez tart, ameddig csak lehetséges az arcán, és nem károsítja a bőrt.

Az árnyékok árnyalatai jobban választhatók bézs vagy rózsaszín színben. A szemeknek barna ceruzával vagy Kayal-szal (könnyű szemceruza) kell lenniük. A szempillaspirálnak barnanek kell lennie. A rúzs vagy az ajakfény is jobb választani élénk színekben.

nap

A napi vagy napi összetétel nem tartalmazhat nagy mennyiségű kozmetikát. A legtöbb nőnek csak elpirulást és szempillaspirált kell használnia az ajakbalzsammal, és a smink készen áll. A smink nyári változata teljesen elpirul: csak ajakbalzsam és szempillaspirál.

Ha a smink nélkül teljesen kényelmetlen, jobb, ha a mai meztelen sminket választja. Ez az, amikor a dekoratív kozmetikumok minden színe és árnyéka közel áll az arc természetes árnyalataihoz.Ha a rúzs kissé sötétebb, mint az ajkak, ha a szempillaspirál, akkor átlátszó a sötét szempillák és a világosbarna fények számára.

romantikus

A romantikus sminknek pasztell színeket kell kombinálnia: őszibarack, bézs, elefántcsont, rózsaszín és más árnyalatok. Ebben a sminkben fontos, hogy a bőr a lehető legrövidebb legyen. Ezért jobb, ha dekoratív szerszámok alkalmazása előtt egy arcmaszkot alkalmazunk, és egy kiemelőt alkalmazunk az alapra.

Ily módon fontos, hogy ne érezzük magunkat a szempillaspirálért, érdemes a szempillákat a lehető legvastagabbá tenni. Nem használhat rúzsot, csak szájfényt. A romantikus smink nem tetszik az ajkakon. Jobb, ha rózsaszín pislogást használnak - egy ártatlan lány képét készítik el.

színpadi

A színpadi smink létrehozása a legjobb, ha egy profi. Az ilyen meiktap megkülönbözteti a végrehajtás összetettségét és számos további eszköz jelenlétét. A színpompás fő jellemzői a szempilla tollak, a fényes ajkak, a szemhéjfesték. Ennek az opciónak a kozmetikumoknak is különlegesnek kell lenniük, ezért fontos, hogy hosszú ideig tartsa, és néhány óra elteltével ne essen le.

állandó

Ez az üdvösség azoknak szól, akik nem szeretnek reggelre festeni. Ez a smink egyszer és három évig történik. A bőr sérülése nélkül kontúrvonalakat hozhat létre. Állandó smink segítségével megváltoztathatja az ajkak, a szemöldök és a szem formáját. Egy ilyen eljáráshoz a legjobb, ha talál egy profi szakembert, aki tökéletes sminket csinál, mert az ilyen festéket már nem lehet lemosni egy sminkelszívóval.

emelő

Az emelő smink 10-15 évvel fiatalabb nőt hozhat életkorának. Ilyen sminkeléshez speciális kozmetikumokra van szükség, melyet a smink emelésére használnak. Smink művészek make-up tudással. A professzionális make-uphez hasonlóan a make-up megköveteli a fénykorrekció alapjainak ismeretét, amely lehetővé teszi a bőr egyenletes hatásának kialakítását. Például, az ajkak területén lévő ráncok különleges eszközökkel könnyednek tűnnek, hogy alig észrevehetők legyenek.

A kozmetikumok minden árnyalatának egy könnyű vagy csendes hangnak kell lennie. Az első ráncok megjelenésével rendelkező nők általában tilos sötét színeket és árnyalatokat használni.

Hogyan készítsünk emelő sminket, lásd az alábbi videót.

Hogyan válasszuk ki a kozmetikákat?

A kozmetikumok kiválasztásakor fontos, hogy számos szabályt tartsunk be:

 1. Az eltarthatóság nem haladhatja meg a hat hónapot. Ha egy kozmetikai termék eltarthatósági ideje nagyon magas, akkor azt jelenti, hogy sok tartósítószer van benne, amelyek elronthatják a finom bőrt.
 2. A természetes kozmetikumok soha nem szagolnak. A kifejezett szag nagyszámú szintetikus anyagot jelez az összetevők között.
 3. Ne takarítson meg dekoratív eszközökre. A kozmetikumok könnyen eltávolíthatók és alkalmazhatók, ezért nem szabad olcsónak lenniük.
 4. Az alapítvány szerkezete egyenletesnek és szép textúranak kell lennie. A sötét bőr esetében a krémeknek lágyabbnak kell lenniük, mint a tisztességes bőrre.
 5. Jobb megtagadni a port, amely zuhanyzott. A kiváló minőségű kozmetikumok egyenletes rétegbe kerülnek. A kívánt hangot egy speciális teszter segítségével választhatja ki. Ahhoz, hogy az arcodon porcelánbőrt hozzon létre, mint a japán nők, jobb, ha megfontolják a sűrű por típusát.
 6. Blushnak jól árnyékoltnak kell lennie. Ha a teszter gyenge eloszlást mutat a bőrön - akkor jobb, ha nem vásárol egy ilyen erőt.
 7. Ha a rúzs alkalmazása után szoros érzés van - jobb megtagadni az ilyen eszközöket. A rúzs jobb, ha palettát vesz fel, így több színt is kipróbálhat egyszerre, különösen, ha új gyűjteményelemek.
 8. A magas színvonalú árnyékok nem esnek le az ujjától. Egy jó árnyék paletta több színt és két vagy három ecsetet tartalmaz az alkalmazás különböző változataihoz.
 9. A szempillaspirál kiválasztásakor fontos, hogy figyeljen a tárolási idejére. Nem haladhatja meg a három hónapot.Annak érdekében, hogy ne használhassunk hamis szempillákat, hanem hogy a szempillaspirál segítségével látványos megjelenés jöjjön létre, jobb figyelni annak következetességére. Egy krémhez hasonlítania kell - nem túl folyékony, de nem száraz.

Hogyan kell jelentkezni?

A dekorációs termékek egyes sminktípusokra történő alkalmazására vonatkozó szabályok eltérőek, de vannak olyan univerzális normák, amelyek bármilyen típusú sminknek megfelelnek, legyen az romantikus megjelenés vagy emelő smink.

 1. A smink alkalmazása előtt fel kell készítenie a bőrt. Ehhez készíthet egy arcmaszkot, vagy mossa meg az arcát, törölje meg a bőrt tonikussal és krémmel vigye fel a bőrt.
 2. Ezt követően alapot kell alkalmazni a sminkre. Tegye jobbá egy kefével a hangot.
 3. majd alkalmazza az alapítványt
 4. Ezután a rejtegető elrejti a szeme alatt lévő bőrhibákat és zúzódásokat. Ahhoz, hogy egy elegáns sminket hozzon létre, jobb, ha néhány tónusot, például bézs és rózsaszín keverjük össze. Tehát a kiegyenlítés a lehető legtermészetesebbnek tűnik.
 5. A szemöldökön Szemhéjfestéket és szemöldök viaszot kell alkalmazni a kívánt alak rögzítéséhez.
 6. örökre Jobb, ha az alapot árnyékba tesszük. A pasztell színű kozmetikumok esetében is szükséges.
 7. Nincs tapasztalat a nyilak jobb alkalmazása a szemhéj szemceruza elhelyezésére. Ha helytelenül szállítja, akkor a kép elvesztése nélkül árnyékolható.
 8. A mesterkurzusok híres sminkművészei javasolják A szempillaspirál alkalmazása előtt a szempillákat porozza fel. Ennek következtében a szempillák nem ragadnak össze, és a festék egyenletesen esik a szempillákra.
 9. Annak érdekében, hogy ne hozzon létre bohóchatást az ajkán, Szükséges, hogy az ajkak kontúrját piros ceruzával töltsük fel, és megfelelően árnyékoljuk ezt a vonalat. Jobb, ha a lehető legkevesebb festéket alkalmazzuk, és az arc körüli területet alaposan be kell zárni.
 10. Az arc vizuális frissessége a kiemelőt kell alkalmazni az arccsontokra. Helyette a Pearlescent szemhéjfesték használható.

A smink alkalmazása, lásd a következő videót.

Sminkművészek titkai

Minden sminkművésznek saját titkai vannak a tökéletes smink létrehozásához. Legtöbbjük olyan szakemberek, akik hajlandóak megosztani, sok órát otthon lehet használni.

 1. Ahhoz, hogy az árnyékok lehullanak jobb, ha szokásos porral poroljuk őket.
 2. Maximalizálja a sminket A következő szabály segít: a smink alkalmazása után az arcát termálvízzel kell permetezni.
 3. A rúzs hosszú ideig tartása jobb, ha az első réteg után az ajkakat porozzuk, majd a második réteget felhordjuk, és az ajkakat újra poroljuk.
 4. Hűvös smink készítése, A rúzs alkalmazása előtt az ajkát balzsammal kell lefedni, csak engedje be, hogy csak rúzsot alkalmazzon.
 5. Smink trendek hogy a legtöbb sminkművész legyen természetesebb. Annak érdekében, hogy a rúzs a lehető legtermészetesebb legyen, jobb, ha ujjaival alkalmazza.
 6. Ahhoz, hogy az ajkak tompa maradjanak sok ajakbalzsamra van szükségük. A smink alkalmazásának rendszere a következő: ceruzát és rúzsot kell felhelyezni az ajkakra, és adjunk hozzá egy nagy réteg ajakbalzsamot a tetejére. Jobb, ha nem helyettesíti azt ajakfénygel.
 7. A sminkművészek ötletei egyszerűen elképesztik a fantáziát: Ahhoz, hogy a szemek mandula alakúak legyenek, és a megjelenés a lehető legvonzóbb legyen, két részre kell vágni a hamis szempillákat, és ragasztani őket a szem sarkaihoz.
 8. Ismerje meg a szemhéjfesték megfelelő alkalmazását segítsen a szokásos ecsettel az akvarellek számára. Ő jól árnyékoló kozmetikumok, lehetővé téve az árnyékok egyenletesen esnek a szemre.
 9. Ahhoz, hogy a szemed szikrázzon kell használni ragyog. A szemhéjra felvitt kis mennyiségük fényesebbé teszi a szemet.
 10. A matt rúzs helyett használhatsz egy ceruzát - tedd az összes ajkára, és alaposan dörzsölje be.

Gyakori hibák

Ma a sminkben szinte mindent tudsz. De vannak olyan fontos pontok, amelyekre emlékeztetni kell, hogy ne rontják a képet.

 1. A leggyakoribb hiba a sminkben - Ez az olcsó dekorációs eszközök megvásárlása. A kozmetikumokon nem lehet menteni.
 2. Nem kell vakon követni a trendeket. A sminket az arcod főbb jellemzői szerint kell kiválasztani.Ami az egyiknek megfelel, nem mindig megfelel egy másiknak.
 3. Sok lány a kozmetikumok alkalmazása előtt ne tisztítsa meg az arcot - és ez az egyik fő hiba. A bőrt alaposan meg kell tisztítani és hidratálni kell.
 4. A helytelenül kiválasztott arcszínszín maszkhatást hoz létre. A megfelelő alap kiválasztásához a nyakra kell helyezni - az arc legkönnyebb része.
 5. Helytelen textúra az alapítvány tönkreteheti az egész sminket. A vastag krém nyáron nem alkalmas, és fordítva.
 6. Szemöldök smink természetes formájára kell épülnie.
 7. A mellkasi csillogás és gyöngyház nem mindenki számáraMindez az arc és a bőr típusának konkrét alakjától függ. A nedves smink hatása a zsíros bőr megjelenését eredményezheti.
 8. Jobb, ha nem festjük át az arcot, mint hogy kozmetikával túlzásba hozzuk. Szemöldök, hamis szempillák, ragyogó rúzs és az arcán elpirul - mindez együtt nem tett senkit vonzóvá. Bármelyik make-up-ben a fő dolog a mérséklés és a természetesség.
Comments
Megjegyzés szerző

Ruhák

Szoknyák

Blúzok